Bläddra

Blodbadet – Olofs äventyr i Stockholm

Kategorier: Språk och lingvistik

Blodbadet – Olofs äventyr i Stockholm

Kategorier: Språk och lingvistik
Köp här

Blodbadet - Olofs äventyr i Stockholm är en titel i vårt koncept "Svenska med SO" - som kombinerar skönlitteratur med det centrala innehållet i SO-ämnena.Blodbadet - Olofs äventyr i Stockholm är en titel i vårt koncept "Svenska med SO" - som kombinerar skönlitteratur med det centrala innehållet i SO-ämnena.

Läs mer
En berättelse om Stockholms blodbad och människorna som hamnade mitt i
Bondpojken Olof reser från Brännkyrka till Stockholm för att söka arbete. Stockholm skiljer sig mycket från det som Olof är van vid. Här är råttorna stora som katter, katterna stora som smågrisar och husen står så tätt att man inte kan gå mellan dem. Olof blir snart vän med ett föräldralöst tvillingpar som bor i staden. Stockholm håller på att förbereda sig för att Sveriges nya kung, Kristian II, ska komma på besök. Ett besök som slutar med förskräckelse för stadens invånare, och Olof hamnar mitt i händelserna.

Kostnadsfritt Lärarstöd
Till boken finns ett lärarstöd på liber.se att ladda ned. Där får du som lärare författarens kommentarer kring bokens kapitel och läsförståelsefrågor till eleverna.

Fler titlar i "Svenska med SO"
Fröken Europa
Gudarnas krig
Världsklass
Det går en mördare lös - en historia från år 1721

Om författarna
Kalle Holmqvist är historiker och skribent. Han har gett ut flera böcker för barn och för vuxna. Han tycker det är roligt att hålla på med historia, eftersom historien är full av intressanta människor och spännande berättelser. Kalle har även skrivit Gudarnas krig och Det går en mördare lös - en historia från 1721, i samma serie.

Kalle Holmqvist tilldelades Spårhunden 2020, Svenska Deckarakademins pris för bästa barn-/ungdomsdeckare, för Det går en mördare lös - en historia från 1721.

"Den sociala skildringen är bitsk. De många fattiga har ytterst små möjligheter medan de rika förser sig. Även prästerskapet står på de besuttnas sida. Här finns dock plats även för vänlighet och hjälpsamhet, oftast mellan fattiga likar. Stadsmiljön upplevs genom Olofs ögon, vilket ger liv åt beskrivningarna. Handlingen är spännande som i en äventyrsbok." Ur recension av Gunnar Åberg, BTJ-häftet nr 11, 2018.