Bläddra

Digitant : din enkla guide till säker vardagsekonomi på nätet

Kategorier: Digital livsstil Guider och tjänster på nätet Hälsa, relationer och personlig utveckling Informationsteknik Privatekonomi Självhjälp och praktiska råd
Köp här

Digitant : din enkla guide till säker vardagsekonomi på nätet

Kategorier: Digital livsstil Guider och tjänster på nätet Hälsa, relationer och personlig utveckling Informationsteknik Privatekonomi Självhjälp och praktiska råd
Köp här

Lär dig handla, spara och göra bankärenden tryggt online!  

Succéböckerna Digitant är mer aktuella än någonsin. Nu släpps den tredje delen som handlar om vardagsekonomi! Coronakrisen 2020 ställer helt nya krav på oss som människor ­­ inte minst på riskgruppen som inte längre kan, eller bör, röra sig i samhället på samma sätt som tidigare. Det förändrade beteendet har fått stor effekt på bland annat e-handeln, där den i särklass kraftigaste procentuella utvecklingen, 200 procent (!), skedde under pandemin.  

Samtidigt lever över en miljon personer i så kallat digitalt utanförskap i Sverige och, vanligast är problemet bland äldre kvinnor som upplever att de inte har tillräcklig koll på varken teknik eller tjänster som finns. Tuffast är det för dem över 65 år där nästan hälften behöver hjälp med grundläggande saker som att installera ett Mobilt BankID och en tredjedel behöver hjälp med att handla via nätet. Många är rädda att göra fel och förlora pengar, osäkra på tekniken och frustrerade över att ha hamnat på efterkälken.   

Digitant din enkla guide till säker vardagsekonomi på nätet ger i tio kapitel läsaren handfasta tips på hur man tar hand om sin privatekonomi med hjälp av nätet. Läsaren får steg-för-steg-instruktioner i hur man installerar och kommer igång med Mobilt BankID, lär sig känna igen bluffakturor och lurendrejare av olika slag samt får grundläggande kunskaper i digitala valutor som Bitcoin. Läsaren får också lära sig hur man skaffar e-faktura och vad man kan titta efter för att känna sig trygg när man gör ett köp i en e-handel. Boken genomsyras av ett högt säkerhetstänk och enkla tips på hur man kan hjälpa sig själv för att undvika att bli lurad på både pengar och personuppgifter.  

En digitant är en kvinna i sina bästa år som känner sig trygg och bekväm i att använda de digitala tjänster som hon behöver för att göra livet rikare och roligare.  

Malin Perlheden är journalist med över tio års erfarenhet av att jobba digitalt mot en kvinnlig målgrupp. Hon jobbar i dag som editionschef för allas.se på Aller media, Sveriges ledande mediahus inom populärpress för kvinnor och har unik insikt i äldre kvinnors vanor och beteenden på nätet. Hon har tidigare skrivit Digitant din nybörjarguide till den digitala världen (2019) samt Digitant nya steg till ett enklare och roligare nät via nätet (2020)