Bläddra

Good Stuff GOLD 5 Key

Kategorier: Barnböcker, ungdomsböcker och läromedel Lärarhandledningar och lärarmaterial Läromedel Läromedel: språk Pedagogik Samhälle och samhällsvetenskap Undervisning i specifika ämnen
Köp här

Good Stuff GOLD 5 Key

Kategorier: Barnböcker, ungdomsböcker och läromedel Lärarhandledningar och lärarmaterial Läromedel Läromedel: språk Pedagogik Samhälle och samhällsvetenskap Undervisning i specifika ämnen
Köp här
Sprakande språkglädje!
Good Stuff GOLD är en beprövad engelskserie, känd för sina sprakande lekfulla texter och sin tydliga, lättjobbade struktur. Med roliga texter, fina bilder, lekar, sånger och många hörövningar gör Good Stuff GOLD engelskan lättillgänglig för eleverna, så att alla kan få glänsa i engelska. I webbapparna kan eleverna lyssna på alla texter, befästa ordkunskap och öva på grammatiska strukturer.
Med Good Stuff GOLD åk 4-6 Lärarwebb får du tillgång till allt undervisningsmaterial digitalt - såväl textbook, workbook, Teacher’s Book, ljud och kopieringsunderlag som digitala introduktioner och användbara länkar.

Läs mer
Pedagogiska tankar
Good Stuff GOLD har stort fokus på språkglädje. Texterna kring elevnära teman är lekfulla och underfundiga och lockar verkligen till läsning. De blandas med dialoger där eleverna tränar modern vardagsengelska. I åk 6 finns texterna på två nivåer. Detaljrika bilder ger mycket att prata om och goda möjligheter att individualisera undervisningen. Arbetet i Textbook avslutas med Follow Up som antingen testar läsförståelsen eller är en muntlig kommunikativ uppgift. Sedan följer övningar av många olika slag i Workbook.
Med Good Stuff GOLD har du en trygg bas i din undervisning. Den är välstrukturerad och lätt att arbeta med, kapitel för kapitel, och den ger dig ett gott stöd i arbetet mot kunskapskraven. Teacher’s Book innehåller rikligt med pedagogisk service i allt från kapitelanvisningar till läxor och tester av olika slag.
Textbook (åk 4 och åk 5)
Textböckerna till åk 4 och åk 5 är tematiskt uppbyggda. Populära teman, som t.ex. Family, Time, Food, Clothes, School, Stories, Friends och de två helt nya kapitlen Holidays och World Wide English, blandas med roliga och användbara dialoger där eleverna får träna modern vardagsengelska. Böckerna innehåller även berättade texter, sånger, spel, dikter, rim och ramsor.
Böckernas färgglada och detaljerade bilder ger eleverna mycket att samtala kring och ger dig som lärare en möjlighet att individualisera och gruppanpassa undervisningen.
Sista sidan i varje kapitel är en fristående Just for Fun-sida som inte är kopplad till övningarna i workbook. De består av olika små dialoger som med fördel kan spelas upp av eleverna. De sista Just for Fun är lite längre pjäser.
Lärarwebb
Med en inloggning får du tillgång till allt undervisningsmaterial såväl textbook, workbook, Teacher’s Book, ljud och kopieringsunderlag som digitala introduktioner och användbara länkar. Du hittar material både för visning i klassrummet och att dela med dig av till eleverna. Kort sagt allt du behöver för att guida dina elever till det de ska jobba med. Alla kopieringsunderlag är sorterade efter kapitel och går att skriva ut. Ljudet ligger i anslutning till varje sida. De digitala introduktionerna/återkopplingarna är övningar till kapitel i textboken – övningar att laborera med tillsammans på en storbildsskärm i klassrummet.
I Lärarwebbarna hittar du också lärarstöd i anslutning till varje del i läromedlet.
Workbook (åk 4 och åk 5)
I övningsböckerna inleds varje kapitel med läsförståelseövningar kopplade till texterna i textbook. I workbook finns många varierade uppgifter som tränar elevens förmågor att lyssna, läsa, tala och skriva. Genom workbook övar och befäster eleven sina kunskaper i engelska.
Det finns rikligt med hörövningar där eleverna får lyssna på engelska från olika delar av världen.
Renodlad grammatikträning med liten regelruta finns samlad i Grammar sist i boken. Du bestämmer själv när och hur du vill ta in grammatiken i din undervisning.
Webbappar
Med Good Stuff GOLD webbappar kan eleverna lyssna på alla texter och glosor. De kan också träna på glosorna och de grammatiska strukturerna från böckerna. Används i smartmobil, surfplatta och dator.
Teacher’s Book (åk 4 och åk 5)
Lärarhandledningen, Teacher’s Book, ger dig pedagogisk service och innehåller bland annat kapitelanvisningar med introduktionsförslag både på svenska och engelska, färdiga frågebatterier till textinnehållet och förslag på läxa, samt språkligt och faktamässigt innehållunder rubriken språk och realia, allt för att underlätta det dagliga arbetet.
Lärarhandledningen innehåller dessutom kapiteltester som kan användas efter kapitel 2, 4, 6 och 8.
Klassrumsfraser, kopieringsunderlag, hörmanus och diverse förslag på friare övningar utgör komplement.
Teacher’s CD
På Teacher’s CD finns allt ljud du behöver till textboken och övningsboken. Alla glosor, texter, hörövningar och sånger.
Nedladdningsbart lärarljud
På det nedladdningsbara lärarljudet finns, precis som på Teacher’s CD, allt ljud du behöver, fast i ett annat format – nedladdningsbart. Här finns också ljudet till hörövningarna till kapiteltesterna.

Om författarna
Författare till Good Stuff GOLD 4-5:
Carolyn Keay har undervisat engelska på låg-, mellan- och högstadiet i många år, både här i Sverige och i Sydafrika där hon är född och uppvuxen. Hon har författat många läroböcker och skrivit läromedel för olika nätbaserade utbildningssidor.
Andy Coombs använder ofta egna erfarenheter som han samlar under sina många resor runt om i världen. Han har författat ett flertal textböcker i engelska för olika åldrar samt också rent skönlitterära böcker för barn och ungdomar. Andy kommer från England men bor i Sverige.
Birgitta Ecker Hoas är mellanstadielärare och ämneslärare i engelska. Hon har gedigen undervisningserfarenhet från skolans alla stadier, har varit projektledare, förlagsredaktör och författare till flera läromedel i engelska.
Författare till Good Stuff GOLD A (åk 6):
Andy Coombs står för de flesta av texterna i textböckerna.
Roland Hagvärn är erfaren läroboksförfattare och verksam lärare i engelska och tyska på högstadiet.
Kjell Johansson är verksam lärare i tyska och engelska. Han har undervisat från årskurs 1 till universitetet och har skrivit ett flertal läromedel från mellanstadienivå till gymnasiet.
Monika Saveska Knutagård har kommit med textförslag och gjort övningar. Hon är en erfaren lärare och läromedelsförfattare som undervisar i spanska och engelska på högstadiet.