Bläddra

Gudarnas krig

Kategorier: Språk och lingvistik

Gudarnas krig

Kategorier: Språk och lingvistik
Köp här
Gudarnas krig är en titel i vårt koncept ”Svenska med SO” - som kombinerar skönlitteratur med det centrala innehållet i SO-ämnena.

Läs mer
Gudarnas krig - En berättelse om barns levnadsvillkor i brytningen mellan asatro och kristendom i vikingatid.
Trälflickan Drumba heter egentligen Astrid. Men Astrid, som betyder ”vacker som asagudarna”, är ett namn som bara de fria får ha. Astrids dagar är långa och hårda som träl på Ragnargården, där hon tjänar Ragnar och hans familj. Astrid drömmer om något mer än att kamma Ragnars skägg och putsa leriga skor. När hon träffar flickan Ysja, som är träl på en annan gård växer drömmen om frihet. Flickorna bestämmer sig för att rymma tillsammans.
Kostnadsfritt Lärarstöd
Till boken finns ett lärarstöd att ladda ned. Där får du som lärare författarens kommentarer kring bokens kapitel och läsförståelsefrågor till eleverna.

Fler titlar i ”Svenska med SO”
Det går en mördare lös - en historia från år 1721
Blodbadet - Olofs äventyr i Stockholm
Fröken Europa
Världsklass

Om författarna
Kalle Holmqvist är historiker och skribent. Han har gett ut flera böcker för barn och för vuxna. Han tycker det är roligt att hålla på med historia, eftersom historien är full av intressanta människor och spännande berättelser. Kalle har även skrivit Blodbadet - Olofs äventyr i Stockholm och Det går en mördare lös - en historia från 1721, i samma serie.

Kalle Holmqvist tilldelades Spårhunden 2020, Svenska Deckarakademins pris för bästa barn-/ungdomsdeckare, för Det går en mördare lös - en historia från 1721.