Bläddra

Matematikdidaktik i fritidshemmet : Att lära medan livet levs

Kategorier: Pedagogik Samhälle och samhällsvetenskap

Matematikdidaktik i fritidshemmet : Att lära medan livet levs

Kategorier: Pedagogik Samhälle och samhällsvetenskap

Många förknippar kanske matematik med skolbänken, men har du tänkt på att ämnet är en av mänsklighetens största uppfinningar - till stor hjälp, inte minst i pysselhörnan, på bandyplan, i återbrukshörnan eller på utflykten. Det gäller att få syn på matematiken och förstå hur man kan använda den!

I Matematikdidaktik i fritidshemmet visar Ann S. Pihlgren hur spännande, utmanande och lustfyllda arbetsformer kan utveckla elevernas nyfikenhet och ge nycklar till matematikens värld. Med stöd i fritidshemmets pedagogiska uppdrag sker lärandet i de vardagliga situationerna som kretsar kring elevernas intressen, erfarenheter och miljöer. Utifrån centrala områden som lek, spel, rutiner och aktiviteter så inspirerar boken till en matematikundervisning som pågår medan livet levs.

Den här boken ger dig som fritidshemspersonal, rektor eller blivande lärare i fritidshem, den teoretiska grund och praktiska fördjupning du behöver för att kunna planera, utvärdera och utveckla det matematiska lärandet och matematikglädjen hos dina elever.