Näringslära för sjuksköterskor : teori och praktik
Näringslära för sjuksköterskor : teori och praktik
Kategorier: Dietik och näringslära Folkhälsa och personlig hälsa Medicin och omvårdnad Medicin: allmänt Omvårdnad Omvårdnad och medicinska stödfunktioner Samhällsmedicin och preventiv medicin
I denna tredje upplaga är det främst kapitlet om koster och ätstöd inom vård och omsorg som har uppdaterats eftersom de tre grundkosterna (SNR-kost, A-kost och E-kost) togs bort vid årsskiftet 2017/18. Livsmedelsverkets nya rekommendationer för kost inom vård och omsorg grundar sig på Nordiska näringsrekommendationer med anpassningar for vårdtagare med ätproblem. Vidare har munhälsa och livsmedelshygien i vård och omsorg, fått ökat utrymme. Ett kapitel där läsaren kan testa sina kunskaper har tillkommit, med syfte att framhäva bokens praktiska anknytning.
Boken är främst avsedd för sjuksköterskeprogrammet på grundläggande nivå.