Bläddra

Pedagogisk miljö i tanke och handling

Kategorier: Förskolan Pedagogik Pedagogisk metodik Samhälle och samhällsvetenskap Skolor
Köp här

Pedagogisk miljö i tanke och handling

Kategorier: Förskolan Pedagogik Pedagogisk metodik Samhälle och samhällsvetenskap Skolor
Köp här

Den pedagogiska miljön i förskolan ska vara innehållsrik och inbjudande. Det ska finnas plats för lek och kreativitet. Samtidigt ska den stärka barnens nyfikenhet att utforska och erövra nya kunskaper.  

Pedagogisk miljö i tanke och handling utkom första gången 2016 och är en uppskattad inspirationskälla i många förskolor. I den här reviderade och omarbetade utgåvan har bokens redaktör Linda Linder lagt större fokus på att få syn på resurser som redan finns, att ta hand om miljöerna och människorna i dem. Fyra kapitel är helt nyskrivna.  

Boken innehåller såväl konkreta som teoretiska och filosofiska perspektiv på vilken skillnad material och miljö kan göra i förskolan. På så sätt skapas utrymme att förstå förskolan på nya sätt, för alla som vill utveckla sitt arbete tillsammans med barn och kollegor.    

Linda Linder är redaktör för Pedagogisk miljö i tanke och handling. Hon är legitimerad förskollärare och grundlärare samt utbildad ateljerista, skådespelare och teaterpedagog. Hon driver även bloggen Pedagogiska kullerbyttan.

Medverkar i boken gör även: Nina Odegard, Christian Eidevald, Agneta Wallander, Eleonor Andersson, Lina Svensson, Christina Nilsson, Bettan Lorentzson, Suzanne Axelsson, Maria Fabien, Anna Larsén, Erika Lewis, Sanna Olsson, Ann Kronberg Larsson, Pia Franzén samt Fredric Gunve.