Bläddra

Right On! 6 Textbook

Kategorier: Språk och lingvistik

Right On! 6 Textbook

Kategorier: Språk och lingvistik
Köp här

Läromedlet är utgående. Kompletteringsköp kommer att kunna ske under 2021 eller så långt lagret räcker.
Right On hjälper dig att göra dina elever mer medvetna om hur, var och när de använder engelskan. Tillsammans arbetar ni med metoder som att intervjua varandra, uttrycka sina åsikter, berätta eller beskriva något som ligger den egna vardagen. Right On är mycket uppskattat av lärarna eftersom det är både lärorikt och roligt att arbeta med!Läromedlet är utgående. Kompletteringsköp kommer att kunna ske under 2021 eller så långt lagret räcker.
Right On hjälper dig att göra dina elever mer medvetna om hur, var och när de använder engelskan. Tillsammans arbetar ni med metoder som att intervjua varandra, uttrycka sina åsikter, berätta eller beskriva något som ligger den egna vardagen. Right On är mycket uppskattat av lärarna eftersom det är både lärorikt och roligt att arbeta med!

Läs mer
Pedagogiskt upplägg
När eleverna börjar åk 4 har de ofta väldigt olika kunskaper i engelska. Därför inleds textboken med kapitlet New start, där eleverna får repetera eller lära sig grunderna på ett lustfyllt sätt.
Det är naturligt att lära sig språk genom att sjunga och leka. Därför finns det många tärningsspel i både Textbook och Workbook som eleverna kan spela flera gånger om. Spelen är roliga och fokuserar både på grammatik och ordinlärning.
Det finns också ett Culture Corner, där eleverna lär sig mer om de engelskspråkiga länderna och olika kulturer. Culture Corner är fristående avsnitt mellan kapitlen och kan användas där det passar bäst i undervisningen.
Textbok
Varje textbok är indelad i temaområden där språkets funktion är i fokus, t.ex. hur man ställer frågor. Varje tema inleds med en introduktionssida som presenterar innehåll och fraser i texterna. Med utgångspunkt från denna introduktion kan eleverna sätta mål för sitt lärande. Inom varje temaområde finns fyra texter med olika svårighetsgrader. De två första texterna är ganska enkla och de två sista är lite svårare. Boken är rikt illustrerad med läckra bilder.
Workbook
I övningsboken, Workbook, finns många roliga övningar och hörövningar. Genom olika uppgiftstyper tränas t.ex. elevernas lässtrategier: Check your reading! Missing words. Eleverna arbetar aktivt när de intervjuar varandra, skriver korta meddelanden och brev. Look at this!-rutor ger exempel på grammatik som fokuseras i vissa övningar. Längst bak finns Språklådan med fylligare förklaringar på svenska.
Teacher's Book
Lärarboken är ett handfast stöd i din planering. Den innehåller många konkreta idéer på hur du kan arbeta kreativt med både texter och uppgifter. Här finns också facit, hörmanus och kopieringsunderlag.
Nedladdningsbart elevljud
Till Right On 4–6 finns nedladdningsbara ljudinspelningar av bokens samtliga texter och bildordlistor i mp3-format så att eleverna kan lyssna och repetera på egen hand.