Bläddra

Sommarkalas

Kategorier: Livsstil, hobby och fritid Mat och dryck

Sommarkalas

Kategorier: Livsstil, hobby och fritid Mat och dryck
Köp här
Ständigt aktuelle Hannu Sarenströms inspirerande Sommarkalas finns nu i ett litet och behändigt smartformat som passar alla plånböcker. En perfekt present till en vän eller kanske dig själv, när du vill planera sommarens fester och umgänge i bersån under långa, ljusa kvällar. Få kan skriva så lustfyllt och filosofiskt om mat och natur som Hannu:

"Jag älskar månadsskiftet maj-juni, våren har visserligen blommat över men sparrisen skjuter fortfarande nya skott, rabarbern har blad stora som dasslock och årets första färskpotatis är inom räckhåll. I köket är det både vår och sommar samtidigt. Och strax utanför köksfönstret nere i Munkängarna blommar ramslöken i kilometerlånga stråk, en bröllopsvit vitlöksdoftande upplevelse som jag aldrig tröttnar på! Och varje nytt blad är början till grönskande festmåltider, vilket betyder försommarpesto, soppa och sill med smak av ramslök, mums!"

I kapitel som Sommarromansen, Plötsligt är det fest varje kväll, Äntligen tomtater och Sylta och safta lite mer tar Hannu oss från de första sommarkänslorna till höstens smygande intrång. Det plockas nypotatis, firas midsommar, grillas, fiskas, plockas svamp, bakas och äts kräftor - allt som hör sommaren till. Med underbara naturbilder, enkla och ståtliga dukningar och en stor dos inspiration kliver vi rakt ut på sommarängen med Hannu.

Boken utsågs till vinnare i Årets Svenska Måltidslitteratur 2011 i kategorin Livsstilslitteratur med motiveringen: "En njutningsfull, sensuell och glädjefylld kokbok med sagolika bilder som ger inspiration till många varierade sommarkalas."