Bläddra

Språkleka med toddlare

Kategorier: Förskolan Pedagogik Samhälle och samhällsvetenskap Skolor Språk och lingvistik Språkundervisning och språkinlärning

Språkleka med toddlare

Kategorier: Förskolan Pedagogik Samhälle och samhällsvetenskap Skolor Språk och lingvistik Språkundervisning och språkinlärning
Köp här

Inspirerande och konkret bok om yngre barns språkutveckling! Boken vänder sig till dig som arbetar i förskola och pedagogisk omsorg och stöttar dig i arbetet med att ge alla barn chansen att utveckla ett språk som förbereder dem för skolan och framtiden.

Barn tar sina första kommunikativa steg direkt som nyfödda och de första tre åren har enorm betydelse för barnets fortsatta språkutveckling. Då formas grunden till hjärnan som hen sedan ska använda sig av hela livet. En stor del av den tiden befinner sig barnet i förskolan.

Boken visar hur du skapar en god grund för inlärning och hur du i leken och vardagen kan stötta barnet framåt i sin tidiga språkutveckling. Här får du många konkreta och roliga övningar att använda dig av tillsammans med barnen i förskolan eller att tipsa föräldrarna om. Med forskning och lång erfarenhet i ryggen visar författaren på de viktiga kommunikativa stegen, vad du ska vara uppmärksam på och hur du kan förstå varför ett barn inte börjar ”prata” som alla andra. I boken får du råd om hur du kan hjälpa barnet vidare genom lek, samspel och högläsning och genom att vara närvarande och responsiv i din kommunikation.

Catarina Sjöberg är leg. logoped med över 30 år i yrket. Hon arbetar på Hallands sjukhus i Halmstad där hon i huvudsak arbetar med barns språkliga svårigheter, stamning och dyspraxi och samarbetar även med Hallands Barnhälsovård. Hon föreläser regelbundet, framför allt för personal i förskolan. Det här är Catarinas tredje bok.