Bläddra

Utforska digitala verktyg i förskolan

Kategorier: Pedagogik Samhälle och samhällsvetenskap
Köp här

Utforska digitala verktyg i förskolan

Kategorier: Pedagogik Samhälle och samhällsvetenskap
Köp här

Digital kompetens ingår i förskolans läroplan. Det innebär nya utmaningar för många pedagoger.  

Med boken Utforska digitala verktyg i förskolan vill Anna Thoresson ge stöd i det utvecklingsarbetet, både till nybörjare och till pedagoger som kommit lite längre.   

I boken varvas aktuell forskning med konkreta exempel på hur de digitala verktygen kan användas i förskolans undervisning. Exemplen spänner över ett brett fält, från digitalt berättande, skapande och utforskande till robotlek och programmering.  

Så här skriver författaren om de digitala verktygens roll i förskolan: "Undervisningen ska utgå från barnens nyfikenhet och vårt uppdrag som pedagoger är att inspirera och utmana barnen att ta steg vidare i sitt lärande. Det gäller oavsett om vi använder träjärnvägen, lärplattan eller en programmerbar robot som verktyg."   

Anna Thoresson är förskollärare på Frida förskola i Vänersborg sedan 2009. Hon har en bakgrund som journalist med fokus på barns rättigheter och utbildning.

RECENSION

" ... en bra och innehållsrik bok, den ger fakta på ett lättläst sätt. Många praktiska exempel som sagt sätter i gång funderingar och tankar i huvudet"
- Sara Pergemo, förskollärare och digitaliseringspedagog, Klöverängens förskola (Pedagog Örebros bokblogg)