Bläddra

Vandra Kungsleden : från Abisko till Hemavan

Kategorier: Lexikon Språk och lingvistik Språk: referensverk och allmänt
Köp här

Vandra Kungsleden : från Abisko till Hemavan

Kategorier: Lexikon Språk och lingvistik Språk: referensverk och allmänt
Köp här
Standardverket för den som tänker sig en tur längs Kungsleden har i årtionden varit Claes Grundstens populära men sedan länge slutsålda bokserie Vandra Kungsleden 1–3. Nu kommer en ny och moderniserad version i ett band som blir en nödvändighet för fjällvandraren.

I boken skildras för första gången någonsin hela Kungsleden mellan två pärmar, från Abisko till Hemavan. Här finns alla nödvändiga uppgifter om den 42 mil långa och sägenomspunna stigen genom Sveriges vackraste fjällvärld.
Claes Grundsten har uppdaterat allt som finns att notera om ledens karaktär och fotograferat nya bilder. Texten är mycket detaljerad med författarens målande naturskildringar och tips om olika utflyktsmål kring övernattningsstugorna. Han beskriver färdvägen till attraktiva fjälltoppar i ledens närhet, botaniskt rika platser, geologiska sevärdheter, intressanta fågellokaler, framträdande utsiktspunkter och kulturminnesmärken.
Dessutom finns mer praktiska tips med detaljerade uppgifter om stugornas storlek och antal bäddar, lämpliga tältplatser, avstånd för varje etapp och backar upp och ned.
Den nya boken har fått ett fältmässigt format med mjuka slitstarka pärmar. Den är en inspirationskälla både när du planerar fjällfärden hemma vid köksbordet, och när man du går på stigen. Kartorna och diagrammen täcker Kungsleden etappvis, och inspirerande bilder visar hur naturen ser ut i de olika områdena.