Bläddra

Good Stuff GOLD 2 Teacher’s Book

Kategorier: Språk och lingvistik

Good Stuff GOLD 2 Teacher’s Book

Kategorier: Språk och lingvistik
Köp här
Sprakande språkglädje!
Good Stuff Gold är vårt mest uppskattade engelskläromedel genom tiderna, känd för sina sprakande lekfulla texter och sin tydliga, lättjobbade struktur. Med Good Stuff Gold gör du engelskan lättillgänglig för eleverna så att alla kan nå sina mål.

Läs mer
Så att alla kan få glänsa i engelska
Svenska elever är bland de bästa i världen på engelska och det vill vi ska fortsätta. Med massor fantasi och glädje i uppmuntrande övningar, lustiga sånger och ramsor vågar alla testa sina vingar på det nya språket. Good Stuff Gold gör engelska roligt och lätt för eleverna, så att alla kan få glänsa i engelska.

Stort fokus på språkglädje
Genom lek, fantasi och glädje frodas inlärning på ett naturligt sätt. I åk 1-3 handlar det främst om att stärka elevernas muntliga språkutveckling med roliga och fantasifulla hör- och samtalsövningar, lekar, spel, sånger och ramsor. Genom att "höra - göra" och "lyssna - förstå - imitera - tala" bygger Good Stuff Gold upp elevernas tilltro till sin egen förmåga. Det finns också övningar som tränar läsning och enkla skriftliga färdigheter.

Populära teman
I en berättelse som eleverna får följa vävs teman som djur, färger, siffror, intressen, veckodagar och familjen in. Bilderna är färgglada och har gott om detaljer att prata om och arbeta med. Ett bra exempel är den tecknade serien i varje kapitel där barnen möter världen genom ögonen på Timmy Turtle och Penny Penguin. Du kan arbeta metodiskt med bilderna genom att barnen först får lyssna och förstå, sedan imitera och därefter dramatisera den lilla scenen tillsammans. Ett utmärkt sätt att locka eleverna att använda engelskan.

En lekfull men trygg bas
Med Good Stuff Gold har du en lekfull men trygg bas i din undervisning. Den är välstrukturerad och lätt att arbeta med, kapitel för kapitel, och den ger dig ett gott stöd i arbetet mot kunskapskraven. Lärarmaterialet innehåller rikligt med pedagogisk service i allt från kapitelanvisningar till tester av olika slag.

I serien Good Stuff Gold åk 1-3 finns:
- Textbook (åk 3) med rikligt med texter på två nivåer
- Workbook (åk 2 och 3) med uppgifter med koppling till texterna
- Lärarwebb med allt undervisningsmaterial digitalt
- Digitalt övningsmaterial (från åk 2) med glosträning och texten uppläst

Om författarna
Johanna MacDonald kommer från Storbritannien, jobbar som översättare och undervisar i engelska som andra språk för alla åldrar och nivåer. Hon har också medverkat som författare till flera läromedel i engelska t.ex. Good Stuff Dig Deeper och kartläggningsmaterialet Tummen upp.

Ulrika Wendéus har under många år arbetat som lärare i engelska, svenska och sva och har undervisat på både grundskola och gymnasium. Ulrika har också gedigen erfarenhet som redaktör och är också läromedelsförfattare, bl.a. till kartläggningsmaterial i engelska och svenska.