Bläddra

Öppen innovation

Kategorier: Affärsutveckling Ekonomi, finansväsen, näringsliv och management Företagsekonomi och management

Öppen innovation

Kategorier: Affärsutveckling Ekonomi, finansväsen, näringsliv och management Företagsekonomi och management
Köp här
De senaste årtiondenas förändring av affärslandskapet och samhället ställer krav på företagen att förnya sina innovationsprocesser. Allt fler företag väljer nu att öppna upp sitt utvecklingsarbete och bjuda in utomstående aktörer. Öppen innovation är ett begrepp som börjat få fäste inom såväl näringsliv som akademi.

Läs mer
Denna bok ger en introduktion till öppen innovation och relaterar det till liknande begrepp, såsom öppen källkod, crowdsourcing, användardriven innovation och Web 2.0. Författaren lyfter fram en rad framgångsberättelser från olika branscher för att visa hur öppenhet kan stärka den interna effektiviteten och förbättra innovationernas kvalitet. Genom externa aktörers involvering och engagemang har innovationsprocessen potential att nå nya värdeskapande höjder.
Sagt om boken
”Remnelands bok ger en pedagogisk introduktion till fenomenet öppen innovation. Boken beskriver hela den bredd och den problematik som ryms i öppenhetsfenomenet. Den för en kritisk diskussion om de utmaningar öppen innovation ger i relation till industrins innovationsprocesser, affärsmodeller och till utvecklingen i samhället i stort. En viktig läsning för såväl akademiker som praktiker som vill sätta sig in i ämnet.”
Jan Ljungberg, professor i informatik vid Göteborgs universitet
”Öppen innovation är en aptitretande introduktion till de idéer och teorier om öppna och distribuerade innovationsprocesser som presenterats under det första decenniet på 2000-talet. Boken beskriver med entusiasm och klarsynthet ett antal företeelser i samhället och näringslivet som på olika sätt kan klassificeras som exempel på öppen innovation. Dessutom bidrar boken med sin reflekterande attityd till granskning av begreppet öppen innovation och i vilka situationer det kan vara tillämpbart. Boken lämpar sig således alldeles utmärkt till den som är nyfiken på vad öppen innovation kan innebära.”
Fredrik Tell, professor i företagsekonomi vid Linköpings universitet
”Intresset för hur organisationer kan använda sig av öppna och distribuerade innovationsprocesser är mycket stort, och ökar, världen runt i dag. Från akademins sida är vi mycket intresserade av vilka effekter som dessa processer
får på ledning och organisering av privata och offentliga verksamheter och på samhället. Det är uppfriskande att Remneland inte enbart godtar den hype som råder kring begreppen och idéerna utan ställer dem i perspektiv.
Boken är en utmärkt introduktion till ämnet och manar till mer läsning.”
Tobias Fredberg, docent Chalmers tekniska högskola

Om författarna
Björn Remneland är forskare och lärare på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet. Han disputerade år 2007 med avhandlingen Entreprenörskapets vidunderliga resa och driver nu två större forskningsprojekt inom öppen innovation.