
Mat som mode
Kategorier: Årsböcker, kalendrar och almanackor Kulturvetenskap Kulturvetenskap och medievetenskap Kulturvetenskap: mat och samhälle Livsstil, hobby och fritid Mat och dryck Referensverk Referensverk, informationshantering och tvärvetenskap Samhälle och kultur: allmänt Samhälle och samhällsvetenskap Uppslagsverk och referensverk
Mat som mode
Kategorier: Årsböcker, kalendrar och almanackor Kulturvetenskap Kulturvetenskap och medievetenskap Kulturvetenskap: mat och samhälle Livsstil, hobby och fritid Mat och dryck Referensverk Referensverk, informationshantering och tvärvetenskap Samhälle och kultur: allmänt Samhälle och samhällsvetenskap Uppslagsverk och referensverk
Med denna kalender firar Gastronomiska Akademien sitt sextionde år; föreliggande verk är världens äldsta årligen utkommande i sitt slag.
Magdalena Ribbing var en välkänd författare, journalist och expert på etikett. Karsten Thurfjell är välkänd kulturjournalist på Sveriges Radio, matskribent och tillsammans med Ribbing bokens/kalenderns redaktör. En rad välkända och matälskande skribenter medverkar, bl.a. Niklas Rådström, Martin Linder och Charlotte Birnbaum.
Bara några dagar efter att arbetet med Gastronomisk kalender 2018 slutförts rycktes Magdalena Ribbing tragiskt bort i en olyckshändelse. Som läsaren kommer att märka har hon skrivit och redigerat en mycket stor del av innehållet i denna volym, precis som under det dryga decennium hon fungerat som kalenderns redaktör. En mer utförlig minnestext planeras till nästa årgång.
Gastronomisk kalender vill med dessa rader uttrycka ett varmt tack till Magdalena Ribbing för hennes ovärderliga insatser och inte minst för hennes okuvliga energi och sprudlande esprit.