Bläddra

O.S.A.

Kategorier: Årsböcker, kalendrar och almanackor Kulturvetenskap Kulturvetenskap och medievetenskap Kulturvetenskap: mat och samhälle Livsstil, hobby och fritid Mat och dryck Referensverk Referensverk, informationshantering och tvärvetenskap Samhälle och kultur: allmänt Samhälle och samhällsvetenskap Uppslagsverk och referensverk
Köp här

O.S.A.

Kategorier: Årsböcker, kalendrar och almanackor Kulturvetenskap Kulturvetenskap och medievetenskap Kulturvetenskap: mat och samhälle Livsstil, hobby och fritid Mat och dryck Referensverk Referensverk, informationshantering och tvärvetenskap Samhälle och kultur: allmänt Samhälle och samhällsvetenskap Uppslagsverk och referensverk
Köp här
Att bjuda till kalas är en kär syssla för alla som intresserar sig för mat och måltid. Årets kalender ägnas bjudandets etik och estetik. Vad konstituerar ett lyckat kalas, en läcker middagsbjudning eller en uppsluppen supé? Och vilka egenskaper krävs av en restaurang för att gästen ska känna sig lika inbjuden som välkommen? Ju djupare man tränger i mötet mellan värdar, värdinnor och gäster, desto mer komplexa och delikata blir frågeställningarna. Och på vilken nivå ska man bjuda igen?
En sedvanligt vitter och erfaren skrivarskara bidrar med intrikata insikter och vidsynta utsikter för att ge en så komplett bild som möjligt för den middagssugne läsaren.

Bokens redaktörer är Karsten Thurfjell, välkänd kulturjournalist på Sveriges Radio och matskribent, och Charlotte Birnbaum, konsthistoriker och matkonnässör.