Bläddra

Ta makten över tiden

Kategorier: Familj och hälsa Hälsa, relationer och personlig utveckling

Ta makten över tiden

Kategorier: Familj och hälsa Hälsa, relationer och personlig utveckling
Köp här

Ta makten över tiden är en praktisk bok som hjälper dig att hitta lösningen på ditt stressade liv. Genom att definiera vilken tidspersonlighet du är kan du lära dig att bli en bättre tidsanvändare och få tid över till det du själv verkligen vill.

Jag är så stressad! Jag hinner inte! Jag har inte tid! Visst känner vi alla igen oss och visst upplever många av oss att dygnets 24 timmar inte räcker till. Men två människor som har lika mycket att göra kan uppleva situationen helt annorlunda. Den ena är pressad, stressad och mår dåligt. Den andra är lugn eller kanske till och med trivs med att ha mycket att göra. Förklaringen är ganska enkel. Det handlar om hur vi förhåller oss till tiden, vilka krav som ställs på oss och hur vi organiserar våra liv.
Nina Jansdotter har formulerat en unik modell med fem tidspersonligheter. Tidskontrollanten som tycker om att planera och ha ordning och kontroll. Tidsoptimisten som alltid tror att allting ska gå snabbare än det i själva verket gör. Tidsnjutaren som tar dagen som den kommer. Tidsoffret som oftast är en tidskontrollant som pressat sig till det yttersta.
Med hjälp av modellen lär du dig att förstå ditt eget sätt att handskas med tiden och dina reaktioner på andras tidsbeteenden. Du får en djupare förståelse för människors olikheter och kan minska risken för de konflikter som beror på våra olika tidsperspektiv - privat såväl som på jobbet.
Boken innehåller en ingående beskrivning av de tidstjuvar och tidsfällor som finns och hur du undviker dem. Dessutom skräddarsydda råd, coachande frågeställningar och reflektioner som är anpassade för de olika tidspersonligheterna.