Bläddra

Vinet & maten : Grunderna, idéerna, det perfekta mötet

Kategorier: Alkoholdrycker Drycker Livsstil, hobby och fritid Mat och dryck Vin
Köp här

Vinet & maten : Grunderna, idéerna, det perfekta mötet

Kategorier: Alkoholdrycker Drycker Livsstil, hobby och fritid Mat och dryck Vin
Köp här
Utökad utgåva!

"Ett referensverk att ständigt återkomma till.
juryn för Årets Svenska Måltidslitteratur.

Vinet & maten avslöjar hur man får vinet att sjunga till maten. Smakexperten, matvirtuosen och vinspecialisten Michel Jamais går pedagogiskt igenom grunderna i ämnet hur människans sinnens fungerar och hur du ska göra för att skapa harmoniska kombinationer.

I denna utökade utgåva av Vinet & maten har Michel Jamais lagt till ett kapitel med maträtter och matchande vintyper där han leder läsaren genom ett logiskt resonemang för hur man når fram till lyckade kombinationer. Man får konkreta idéer kring råvaror, tillagning, smaker och texturer samt hur olika egenskaper matchas med vin. I det här nya kapitlet levandegörs den metodik som ligger till grund för hela resonemanget i boken.

Michel är en stor inspiratör och ledstjärna för många av oss sommelierer och det har inneburit att en stor del av Sveriges restaurangbesökare utan att veta om det får ta del av hans gedigna kunskap om mat och vin, vilken är en stor drivkraft för oss sommelierer.
Sören Polonius, chefssommelier Esperanto, Shibumi och Råkultur, svensk mästare 2006 och 2008 och ledare för Svenska Sommelierlandslaget.