Bläddra

Aktivt självledarskap

Kategorier: Arbetspsykologi Ekonomi, finansväsen, näringsliv och management Företagsekonomi och management Psykologi Samhälle och samhällsvetenskap

Aktivt självledarskap

Kategorier: Arbetspsykologi Ekonomi, finansväsen, näringsliv och management Företagsekonomi och management Psykologi Samhälle och samhällsvetenskap
Köp här

Att kunna leda dig själv på ett aktivt sätt är en viktig kompetens för att du ska vara en uppskattad medarbetare och nå dina personliga mål. Det moderna ledarskapet, som handlar om tillit till medarbetarna, kräver också att du som medarbetare är duktig på självledarskap. Då behövs både kunskap och tid för reflektion om vad det innebär i praktiken.

Boken ger dig kunskaper om hur du leder dig själv för att både må bra och ha goda relationer med kollegor, chef och dem du arbetar för. Det är en arbetsbok med övningar och tips som bidrar till personlig utveckling och till att utveckla dig och dina kollegor som arbetsgrupp.

Här tränar du upp din förmåga att lära nytt, samarbeta med andra, hantera stress, ha självmedkänsla vara en kommunikativ medarbetare och mycket mera. Du kommer att lära känna dina kollegor och dig själv på ett djupare plan.

För att prestera på jobbet behöver även få ditt privatliv fungera. Därför handlar ett kapitel om hur vi får kärleks- och vänskapsrelationer att fungera väl.

Boken lämpar sig utmärkt som studiecirkelsbok på din arbetsplats men är också relevant för alla som är intresserade av personlig utveckling.

Om författaren

Anna Tufvesson har arbetat med ledar- och medarbetarutveckling i 17 år. Hon delar sin arbetstid mellan att vara konsult på Effect Management och att jobba som organisationskonsult i Karlstads kommun. Anna har skrivit flera böcker om ledarskap, bland annat Kommunikation som verktyg.