Bläddra

Hjälp : han är psykopat! : psykopaterna i din närhet

Kategorier: Hälsa, relationer och personlig utveckling Psykologi Samhälle och samhällsvetenskap Självhjälp och praktiska råd
Köp här

Hjälp : han är psykopat! : psykopaterna i din närhet

Kategorier: Hälsa, relationer och personlig utveckling Psykologi Samhälle och samhällsvetenskap Självhjälp och praktiska råd
Köp här
Hjälp – han är psykopat! Psykopaterna i din närhet

Hur gör man för att slippa fysisk och psykisk misshandel när man har en psykopat i sin närhet? Ofta är de lömskt trevliga och charmiga. De manipulerar andra som därmed inte tror på det man berättar, så hur ska man få hjälp? Kan man ”bota” psykopater? Och vad skiljer en psykopat från en vanlig strulpelle?

Lidandet som psykopater orsakar är ofta stort och den drabbade känner sig ofta illa behandlad, förtryckt och blir kanske till och med allvarligt misshandlad. Det här är en bok om psykopaterna vi kan drabbas av i vår vardag och i värsta fall kan vi råka riktigt illa ut. Det kan vara i kärleksrelationer, i familjen, i arbetslivet eller vid mer tillfälliga kontakter.

Boken innehåller många exempel ur verkliga livet, ur böcker och film, och vänder sig främst till dem som själva har drabbats, samt till deras vänner och anhöriga.

Uppdaterad och reviderad upplaga. Tidigare utgiven av ICA Bokförlag under titeln ”Från strukpellar till psykopater”.

Christina Gustavson är medicine doktor, forskare och specialistläkare i såväl rättspsykiatri som inom allmän psykiatri och allmänmedicin. Hon har tidigare skrivit två faktaböcker om att hantera psykisk ohälsa i serien Du kan hjälpa någon: Dels Om någon du känner har en depression och Om någon du känner har ångest, fobier eller tvångstankar – Tänk om jag är knäpp?! Hon har lång erfarenhet av arbete med såväl förövare och brottsoffer som med deras anhöriga.