Bläddra

Träningshacks : den vetenskapliga vägen till bättre resultat och hälsa

Kategorier: Familj och hälsa Hälsa, relationer och personlig utveckling Kost och träning Motion och träning

Träningshacks : den vetenskapliga vägen till bättre resultat och hälsa

Kategorier: Familj och hälsa Hälsa, relationer och personlig utveckling Kost och träning Motion och träning
Köp här

Vetenskapen visar vägen till bättre träning!

"Boken innehåller alla de träningshacks som vi vet gör stor skillnad både på individnivå och för folkhälsan. Oavsett vilket mål du har med din träning får du hjälp att sortera mycket av det som du har hört genom åren så att du kan känna meningsfullhet och en ökad motivation till motion." /Lovisa "Lofsan" Sandström, personlig tränare och träningsexpert

Vad är egentligen sant i alla rön om och åsikter kring träning? Regelbunden träning är viktigt för hälsan, men på vilket sätt och vilken träningsform ger bäst effekt? Är intervallträning rätt medicin om man vill maxa konditionen och hur styrketränar man så effektivt som möjligt? Hur ska man tänka kring låg- respektive högintensiv träning, hur ofta ska man träna och vad borde man undvika?

Det är lätt att gå vilse i träningsdjungeln och svårt att veta vad som egentligen är rätt. I den här reportageboken får vi möta några av Sveriges och Norges främsta forskare, experter och tränare. De berättar exempelvis om vad som händer i våra kroppar och hjärnor när vi tränar, hur vi kan träna smartare och med större effekt, vilka misstag vi ska undvika, hur vi hittar motivationen och vilka träningsformer som är hållbara.

Träningshacks ger en lång rad insikter och konkreta tips baserade på de senaste vetenskapliga rönen kring träning och hälsa. Innehållet bygger på ett 60-tal artiklar tidigare publicerade i Svenska Dagbladets populära artikelserier Träning för livet och Träningsmyterna och kretsar kring fem teman: träningens hälsoeffekter, motivation, kondition, styrka samt återhämtning.

Förord av träningsprofilen Lovisa Lofsan Sandberg samt av Maria Carling, redaktör på SvD.

Medverkande skribenter: Terje Andersen, Jennie Aquilonius, Anna Asker, Therese Bergstedt, Karolina Bergström, Åge Harald Drangsholt, Joanna Drevinger, Silje Dyregrov, Henrik Ennart, Sara Frisk, Åsmund Gullachsen, Ingrid Helander, Janne Håland, Maria Jelmini, Maja Lundbäck, Viktoria Myrén, Amalie Nord Hagen, Johanna Palmström, Lotta Ringdahl & Ellinor Skagegård. 

Röster om boken:

»Träningshacks är en intressant, motiverande och kul träningsbok som med stor sannolikhet kan kicka igång tankarna hos relativt inbitna latmaskar och soffpotatisar.« Bibliotekstjänst