Bläddra

Industrimatens ärorika historia: Strösocker

Kategorier: Ekonomi, finansväsen, näringsliv och management Företagsekonomi och management Företagshistoria Industriell kemi och kemiteknik Industriell kemi och tillverkningsteknik Livsmedelsteknik Teknik, ingenjörsvetenskap etc.
Köp här

Industrimatens ärorika historia: Strösocker

Kategorier: Ekonomi, finansväsen, näringsliv och management Företagsekonomi och management Företagshistoria Industriell kemi och kemiteknik Industriell kemi och tillverkningsteknik Livsmedelsteknik Teknik, ingenjörsvetenskap etc.
Köp här

Bakom våra mest vardagliga livsmedel ligger en lång och fängslande historia. Varför gav sig pälsjägaren Birdseye ut på Alaskas iskalla vidder, på jakt efter en perfekt fryst ärta? Hur kunde Herbert Felix göra succé med en ketchupfabrik i Skåne trots att det var omöjligt att odla tomater där? Här får du lära dig varför luft blev den avgörande ingrediensen i glass, oavsett om det upptäcktes av Djingis khans krigare eller Margaret Thatcher.

Matforskaren Andreas Håkansson målar upp de livsöden och vetenskapliga genombrott som lett fram till öl, strösocker, bröd och mycket mer. Det här är historien om vardagshjältarna på matbordet.I ljudboksserien Industrimatens ärorika historia berättar livsmedelsteknikern Andreas Håkansson om de livsöden och vetenskapliga genombrott som lett fram till några av våra vanligaste livsmedel, som öl, strösocker, bröd och ost. För uppläsningen av de sju fristående delarna står skådespelaren Torsten Wahlund. Serien är en bearbetning av Håkanssons bok Mat, myter och maskiner som kom ut 2019.