Bläddra

Nu kör vi! Träna och ha kul

Kategorier: Familj och hälsa Hälsa, relationer och personlig utveckling Kost och träning Motion och träning Sport, idrott och friluftsliv

Nu kör vi! Träna och ha kul

Kategorier: Familj och hälsa Hälsa, relationer och personlig utveckling Kost och träning Motion och träning Sport, idrott och friluftsliv
Köp här

/LÄTTLÄST/

Det ska vara roligt att träna!

De flesta vet att det är bra att röra på sig, ändå kan det vara svårt att komma igång. Någon kanske tycker att det är tråkigt, en annan att det verkar svårt. En tredje kanske är rädd för att skada sig.

I Nu kör vi! Träna och ha kul möter vi personer som trots sina funktionsnedsättningar har hittat glädjen i träning. Vi följer Linus som spelar innebandy, Josefine som simmar, Adam som kör elrullstol i terräng och Lena som dansar. De tränar olika mycket och på olika sätt, men en sak har de gemensamt: de mår bra av att träffa kompisar och träna tillsammans.

Med smittande entusiasm berättar de om sin träningsform och du får inspiration och tips på hur du kan hitta träning som passar just dig. Att träna är både svettigt och jobbigt men när du hittat rätt är det också väldigt roligt!

 

Helene Lumholdt är journalist och författare som helst skriver böcker för personer i behov av lättläst. Flera av hennes böcker handlar om verkliga saker som till exempel Funkisfestivalen och hur det är att åka tåg. 

 

"Nu kör vi! Träna och ha kul visar personer med funktionsnedsättningar hur viktigt och roligt det är att träna [ ] Riccardo Palombos foton förhöjer verkligen texten och visar hur glädjefyllt det kan vara att träna. Den här boken kommer absolut kunna inspirera och peppa." Katrine Hamori, BTJ-häftet nr 16, 2021.