Bläddra

Deppmaten : kostförståelse för psykisk hälsa

Kategorier: Att hantera personliga problem Coping with mental health issues Familj och hälsa Hälsa, relationer och personlig utveckling Kost och träning Kost och vikt
Köp här

Deppmaten : kostförståelse för psykisk hälsa

Kategorier: Att hantera personliga problem Coping with mental health issues Familj och hälsa Hälsa, relationer och personlig utveckling Kost och träning Kost och vikt
Köp här
Maten har en mycket större effekt på oss än att bara göra oss mätta eller påverka vår fysik. Maten kan skapa känslor, påverka vår personlighet och programmera om vår hjärna. I den här boken tar Susanne Törnqvist med dig på en resa in i tankarnas och känslornas land. När vi förstår hur känslor kan uppstå kan vi också förstå hur vi kan påverka dem och på så sätt själva ta rodret och styra vårt mående åt det håll vi vill. Nedstämdhet, depression, dåligt självförtroende, humörsvängningar, rastlöshet, känslor av ensamhet och utanförskap är känslotillstånd, personlighetsdrag och egenskaper som vi kan påverka med matens hjälp.
Faktum är att våra matvanor kan vara med och låsa fast våra tankar i samma gamla hjulspår med hjälp av kroppens biokemi. För våra känslor styrs av biokemin. Och biokemin påverkar vi genom kosten. Vi kan äta oss till såväl stress, depression, humörsvängningar, trötthet och rastlöshet likaväl som till fysiska problem och sjukdomar.
Den här boken fokuserar på vad maten kan skapa när det gäller våra känslor, tankar, humör och till och med vår personlighet. När vi får kunskap om hur maten påverkar oss biokemiskt och hur vår biokemi i sin tur påverkar våra känslor, så blir det lättare att göra medvetna val och beslut kring våra matvanor. Om vi vet kan vi lära våra barn så att de kan göra medvetna val redan i sin ungdom. Då slipper de dras med ohälsa som kommer från något så simpelt som maten. Det här är en bok för dig som vill få större förståelse för hur maten kan påverka våra känslor och tankar och som vill lägga en stabil biokemisk grund för din psykiska hälsa.
Det här är Susanne Törnqvists andra bok på temat kostförståelse, det vill säga förståelse för hur maten påverkar oss fysiskt och psykiskt. Hennes första bok Stressmaten – kostförståelse för mindre stress kom ut 2022.